Welcome!

Programul de Liceu

Dacă ești un elev din clasele 9-12 care dorește să studieze într-o școală complet ”altfel” – în care să îți faci programul, în care să studiezi ce îți place, cum îți place și unde îți place, în care să ai libertatea de a gândi și de a alege, în care să ai o relație reală deschisă și egală cu profesorii, tutorii, trainerii, coach-ii sau mentorii al căror singur scop este ca tu să te pregătești să ajungi la universitatea pe care ți-o dorești, atunci AmSchool este cea mai bună opțiune pentru tine.

Beneficii

 • Program de studiu personalizat

La AmSchool trebuie să câștigi anual un număr de credite. Aceste credite provin de la cursurile de bază (cum ar fi matematica, engleza, științele etc.) și de la cursurile opționale (electives). Poți alege dintr-o varietate largă de cursuri (peste 200), în funcție de interesele tale. Ai la alegere două rute educaționale, fiecare cu o matrice personalizată de cursuri. În plus, ai trei opțiuni de studiu Programul OnSite (la școală), Programul OnLine (de acasă) sau Programul Dual Diploma (studiezi în paralel cu liceul tău actual, este un program foarte apreciat de universitățile internaționale). Vino la unul dintre evenimentele noastre AmSchool-KEO pentru a afla mai multe despre oportunitățile de studiu.

 • Câștigă o diplomă din USA, recunoscută înternațional, fără să fie necesar să părăsești Romania

La AmSchool vei obține o diplomă de liceu, în confortul țării tale. Nu trebuie să cheltuiești mult sau să stai departe de părinți pentru a obține o diplomă americană.

 • O curricula pragmatică

Studiază ca studenții internaționali. Pragmatic. Cu accent pe gândirea critică. Conectat la viața reală.

 • Suport personalizat

Ai la dispoziție o întreagă echipă de profesori, tutori, traineri, coach-i și mentori. Singurul obiectiv este să reușești.

 • Dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat

AmSchool completează cursurile Success Academy, cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copiii și adolescenții din România. Programul le dezvoltă abilități specifice, utile în viața reală pentru succesul lor zilnic (obiective, planificare, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, gândire critică, inteligența emoțională, public speaking, debate, argumentare, negociere, abilități de prezentare, conducerea echipelor, proiecte, antreprenoriat etc.)

 • Sprijinul tutorilor români

Învățarea ta este asistată de tutori români, certificați. De câte ori ai nevoie, vei primi sprijinul lor. Mai mult, tutorii explică conținuturile, îți oferă experiențe de învățare și te consiliază cu privire la stilul de învățare, evoluția ta, pregătirea testelor internaționale etc.

 • Nu ai nevoie de meditații și After School

Modul în care școala este structurată te ține ”la zi” cu toate cerințele. Nu ai nevoie de meditatori din afara școlii.

 • Nu ai nevoie de Certificate de Limba Engleză

După ce ai fost acceptat la AmSchool, vei urma un program de studiu în limba engleză care îți va permite accesul la universitățile internaționale, fără să fie necesar să îți testezi limba engleză.

Completează formularul de contact și unul dintre consultanții noștri te va invita la unul dintre evenimentele AmSchool – KEO. Vei descoperi modul nostru de lucru și toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie. Suntem bucuroși să te cunoaștem!

Programul AmSchool pentru liceu le oferă studenților o experiență individuală unică. Cursurile sunt concepute pentru a pregăti studenții să îndeplinească cerințele de admitere la facultatea dorită și să le asigure succesul într-un cadru universitar internațional.

 • Experiență de învățare hibrid: conținuturi online (manuale/lecții), mediu flexibil de învățare adaptat la nevoile studenților și lucru față-în-față cu tutorii AmSchool
 • O diplomă recunoscută internațional
 • Acces la Serviciile de Suport, o bibliotecă de resurse academice și un curriculum premiat
 • Studenții sunt încurajați să participe la ceremonia de absolvire și să se alăture organizațiilor studențești.

Cerințele de absolvire

Pentru a-ți obține diploma de liceu, trebuie să îndeplinești cerințele generale de mai jos, cu minimum 5 credite (10 înscrieri la curs)/an.

 • Unitățile de credit sunt exprimate în Carnegie Units.
 • Cursurile de liceu sunt semestriale și fiecare înseamnă 0,5 credite.
 • Categoria de cursuri ”Arte Practice” include cursuri de agricultură, business, științele familiei și consumatorilor și tehnologie industrială.

Scopul programului de liceu este: 1) să îți ofere o înțelegere profundă a diferitelor subiecte pe care le vei studia și 2) să te pregătească pentru examenele internaționale.

Accesul la Universități Internaționale

Absolvenții noștri de liceu au fost acceptați la colegii și universități din 41 de state din Statele Unite și la universități internaționale din Spania, Marea Britanie, Malaezia, Noua Zeelandă, Elveția, Franța, Canada etc.

Absolvenții liceului au fost acceptați în unele dintre cele mai prestigioase și tradițional selective instituții din lume, printre care: Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge, Princeton, MIT, Dartmouth, Cornell University, Rice University, Carnegie Mellon University, Wakeforest University, University of Michigan etc.

Studenții noștri obțin scoruri bune

De exemplu, testul ACT evaluează: 1) dezvoltarea educațională generală a studenților și 2) capacitatea de a finaliza cursurile la facultate.

ACT a stabilit următoarele scoruri ca referințe de pregătire pentru facultate sau colegiu: English Composition – 18 la English Test, Algebra – 22 la Mathematics Test, Social Scuences – 22 la Reading Test, Biology – 23 la Science Test. Absolvenții noștri au realizat o medie de 25 de puncte la examenul de pregătire pentru facultate sau colegiu.

Cerințe de admitere

Condiții generale de admitere:

Participarea la unul dintre evenimentele AmSchool – KEO

Dovada competențelor de limba engleză

Fișa matricolă

Formularul de înscriere

Eseu cu privire la motivația ta de a obține o diplomă de liceu din USA.

Structura Cursurilor/Creditelor

Structura de cursuri AmSchool este exprimată în Carnegie Units, o unitate reflectând un an de lucru. Va trebui să câștigi 25 de unități pentru diploma ta din SUA.


English / Language Arts – 4 units

Math – 4 units

Science – 3 units

Social Studies – 3 units

Fine Arts – 1 unit

Practical Arts – 1 unit

Physical Education – 1 unit

Health – 0,5 units

World Languages – 2 units

Electives – 5,5 units

Romanian Language – 4 years

Romanian History – 2 years

Romanian Geography – 2 years

Personal Development – 4 years

Leadership & Entrepreunership – 4 years

 

Tipuri de programe

Programul AmSchool pentru liceu poate fi accesat în trei forme de studiu: 


OnSite Program: vei studia în clasă sau în celelalte spații de învățare special concepute, într-un grup de maximum 12 colegi, cu sprijinul unei întregi echipe de profesori, tutori, traineri, coach-i și mentori.

OnLine Program: vei studia în confortul casei tale sau de oriunde te-ai afla dacă ești cu familia în mișcare. Vei avea un grup de colegi și vei putea socializa. Desigur, vei avea acces la clasele live, în timp real sau înregistrate.

Dual Diploma Program: vei studia în AmSchool, în paralel cu liceul tău actual. Acest lucru înseamnă că o parte dintre cursurile din liceul tău vor fi transferate și recunoscute de AmSchool. Altele (cum ar fi engleza, de exemplu), le vei studia în AmSchool. Universitățile internaționale din Europa/SUA apreciază foarte mult o diplomă dublă, iar procesul de admitere este mai simplu.

Career Orientation

De la admiterea în AmSchool vei intra într-un program de orientare în carieră.

Pe baza abilităților și intereselor tale., vei fi implicat în activități extrașcolare precum proiecte, inițiative antreprenoriale sau acțiuni sociale. Vei experimenta diferite trasee de carieră. Procesul de consiliere pentru carieră constă în:


Experimentare trasee profesionale

Observație fină și feedback

Testare de carieră

Sesiuni de orientare în carieră

 

Suntem în perioada de înscrieri pentru anul școlar 2022-2023. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm să completați formularul de contact sau să ne dați un telefon la 0771.083.656 (Cristina Manoliu - Admissions Coordinator).