Un parteneriat internațional

Parteneriat

Filosofia noastră

Curiozitatea este particularitatea cu care se naște fiecărui copil. Curiozitatea face ca învățarea să existe și să se auto-genereze. Elevii pot fi forțați să învețe lucruri inutile. Acest lucru nu le va stimula dezvoltarea. Sau, elevii pot alege ceea ce vor să studieze și interesul lor va fi maxim.

Aici în AmSchool facem ca educația să fie PERSONALIZATĂ. Adaptată fiecărui copil în parte, în funcție de interese și stil de învățare. Fiecare student are propriul stil de învățare. Aceasta înseamnă că învățarea este o experiență unică pentru el și diferită de la un copil la altul. Staff-ul AmSchool descoperă fiecare copil în parte și îi va aprecia personalizat efortul și rezultatele obținute.

Copiii, ca și noi adulții, tind să stea în ”zona lor de confort”. Acesta este motivul pentru care tinerii trebuie să fie PROVOCAȚI. Acesta este modul în care le hrănim determinarea și motivația, dezvoltându-le ca abilități esențiale pentru viață.

Valorile AmSchool

Suntem o școală autentică, centrată 100% pe copii, cu clase mici (max. 12) și o viziune democratică care încurajează încrederea, respectul și învățarea auto-generată. Valorile în care credem sunt:

  1. Încredere. Avem încredere în studenții noștri că pot lua decizii bune cu privire la propria lor educație. Încrederea se învață.
  2. Alegere liberă. Dacă elevii învață cum să gândească (și o fac!), ei sunt stimulați să utilizeze informația pe care o au, nu să o memoreze mecanic.
  3. Egalitate. Studenții noștri lucrează umăr la umăr cu profesorii / tutorii / antrenorii / mentorii lor într-un loc unic, special construit pentru studiu, lucru în echipă și joacă. În AmSchool nu există ”profesori – zei”. Toți suntem egali.
  4. Personalizare. Educația studenților noștri este personalizată ținând cont de interesele și talentele lor. Scopul nostru este să îi ajutăm pe tineri să-și găsească drumul lor în viață.

Factori pentru Succes

Oamenii nu se nasc responsabili. Ei devin responsabili. Pentru a construi motivația și excelența, delegăm educația către copiii noștri. Ei învață progresiv cum să își asume învățarea. Învață să fie responsabili. Construim o abilitate de viață.

Adulții cred despre copii lor că nu prea învață. În realitate, ei învață foarte mult. Doar ce este important pentru ei. O curricula atractivă, dublată de o echipă atipică de profesori, tutori, traineri, coach-i și mentori sunt factori de succes.

Pentru a avea succes și a fi acceptați la universitățile pe care și le doresc, studenții trebuie să 1) obțină un GPA bun (grade points), 2) să obțină scoruri bune la testele internaționale, 3) să fie implicați în activități extrașcolare cu rezultate dovedite și 4) să se prezinte într-un mod profesionist.

AmSchool îi pregătește pe tineri să fie acceptați la cele mai puternice universități din lume.

Parteneriatul AmSchool

American Alternative School este un parteneriat internațional cu o puternică identitate multiculturală. Parteneriatul cu Mizzou Academy (sistemul de educație dezvoltat în cadrul University of Missouri de către College of Education pentru copii de la nivel de grădiniță și până la clasa a XII-a) oferă oportunitatea de a obține o diplomă de top, recunoscută internațional. Parteneriatul cu Success Academy Romania aduce în AmSchool o vastă experiență de lucru zilnic cu tinerii și copiii din România. Pe de altă parte, Success Academy înseamnă implementarea cu success a unui model nou, modern și eficient de predare/învățare.

Suntem mândri și onorați să colaborăm cu parteneri internaționali a căror extraordinară istorie și performanță în educație sunt garantul unui program riguros, de calitate, util și iubit de studenți.

Astăzi, promisiunea noastră pentru fiecare copil sau adolescent cu care lucrăm este să-l însoțim până când este acceptat pe deplin la Universitatea la care vrea să o studieze în România, Europa sau SUA.

Copiii învață într-un cadru total nou în comparație cu ceea ce sunt obișnuiți. Copiii își dezvoltă o cu totul altfel de atitudine/mentalitate ca urmare a contactului și a modului de lucru cu profesorii, tutorii și toți ceilalți actori-suport. Copiii au acces la toate cunoștințele necesare pentru a avea succes și au tot sprijinul de care vor avea nevoie (tutoring, coaching, mentoring).

Credem că învățarea trebuie să fie ATRACTIVĂ pentru fiecare student pentru a-i menține interesul și pentru ca el să-și atingă obiectivele academice în mod organic. Credem că astăzi școala trebuie să fie total diferită. Credem că educația trebuie să le dezvolte copiilor abilitățile și talentele personale și nu este normal să fie forțați să se dezvolte identic cu propriii lor colegi.

Traditie

Dezvoltată de College of Education/University of Missouri, Mizzou Academy le oferă studenților AmSchool oportunități educaționale remarcabile. Mizzou Academy este unică, atât prin tradiția sa în în a oferi programe de educație la cel mai înalt nivel, cât și prin inovația sistemelor pe care le propune studenților încă de la începutul secolului trecut. Mizzou Academy crează zilnic viitorul educației prin cercetarea riguroasă a temelor de studiu, abordarea interdisciplinară a subiectelor și prin formele de predare propuse: blended learning și online learning.

Prin colaborarea cu Mizzou Academy, studenții AmSchool au posibilitatea de a învăța într-un nou tip de clasă și să aibă contact cu colegi internaționali la cursuri total inovatoare. Profesorii și personalul este format din tutori actuali care găsesc ușor răspunsuri din prezent la întrebările clasice. Studenții AmSchool sunt norocoșii beneficiari ai acestor eforturi.

Lucrul cu tinerii

Anual, lucrăm cu peste 300 de copii și adolescenți pentru a obține cea mai buna variantă a lor, pentru a-și atinge potențialul și pentru a-și descoperi talentul. Success Academy face ce școala nu face. Pe parcursul și în paralel cu sistemul clasic de educație, îi pregătim pe viitorii adulți pentru SUCCES. Suntem ”o altfel de școală”, 100% pragmatică și cu scopuri foarte clare. 

Prin exerciții. jocuri și experiențe practice, împreună cu colegii lor de grupă și echipa de traineri, am creat un mediu de lucru prietenos și extrem eficient.

Credem 100% în antrenarea abilităților practice: planificarea vieții și a carierei, setarea de obiective. creșterea încrederii de sine, luarea deciziilor, comunicare și relaționare, organizarea activităților, prezentări de succes, public speaking, infliuențare, argumentare, prioritizare etc.

Deoarece am adus în program o combinație de metode moderne de training (team work, training, coaching, mentoring, feedback), participanții sunt încântați de activitățile desfășurate. Spre surprinderea părinților, tinerii vin săptămânal, voluntar, la Academie. De aceea, suntem foarte mândri când tinerii cu care lucrăm ne spun că suntem cel mai iubit program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat din România.

Suntem în perioada de înscrieri pentru anul școlar 2022-2023. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm să completați formularul de contact sau să ne dați un telefon la 0771.083.656 (Cristina Manoliu - Admissions Coordinator).