Cum arată școala ideală? Ne mai pasă?

scoala

E o întrebare pe care ne-o punem cu toții, părinți și copii. Avem idei, dar lipsa unui model ne duce cu mintea la tot felul de lucruri. Știm sigur că vrem să fie mai bine pentru tinerii de acasă. De aceea, împreună cu partenerii noștri de la #RomâniaDeschisa am decis să cercetăm subiectul. Nu oricum. Sociologic. Fără a avea pretenția unui studiu național. Dar, reprezentativ pentru capitala ce joacă rolul de lead-model pentru România.

Începuturi

Când am lansat Success Academy (cel mai puternic program multianual de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat din România), nu aveam o imagine completă. Știam că lucrurile nu merg în direcția bună, dar nu intuiam proporțiile. În timp, lucrând cu mii de tineri, am început să vedem limitele. Cauzele. Efectele. Auzeam geamătul surd al unor copii care, fără să aibă vreo vină, participau la eșecul previzibil al școlii, eșec instrumentat de generația noastră. Nu știu dacă a fost ignoranță, neștiință sau chiar bune intenții finalizate prost.

AmSchool (gimnaziu și liceu) a apărut ca o speranță, ca o dorință venită de la copii și părinți. Inițial, am avut ceva rezerve. Apoi, am înțeles că o schimbare nu poate și nu mai trebuie să vină ”de sus”, ”de la centru”. Schimbarea trebuie să vină natural, organic, de jos, de la firul ierbii, de la fiecare inițiativă-model ce poate să aducă normalitate în viața copiilor noștri.

Acum, după câteva luni de la startul școlii noastre (gimnaziu și liceu), știm că suntem pe direcția bună și ne dorim cât mai multe inițiative educaționale. Ne-am implicat și ne vom implica activ în susținerea noilor proiecte educaționale, fie ele private sau de stat.

De aceea ne-am implicat în proiectul #RomaniaDeschisa. Credem că putem face multe dacă știm situația prezentă, ne imaginăm viitorul, avem inițiative pe distanța dintre cele două și lansăm un dialog real, fără cuvinte pompoase și recepții grandioase.

Despre studiu… Intuiam cifrele, nu aveam date concrete. Acum știm. Nu ne bucură. Dar nici nu depunem armele.

72% dintre respondenti cred că a scăzut calitatea învățământului

51% dintre participanții la studiu cred că în următorii 10 ani situația se va înrăutăți

Nota medie acordată învățământului românesc este 4,55.

89% dintre respondenți cred că tinerii se dezvoltă mai bine ”afară”.

 

Cum arată sistemul de învățământ?

 

Ce competențe dezvoltă în prezent?

Cum ar trebui să fie școala ideală?

 

Ce competențe ar trebui să dezvolte?

Cum arată școala actuală și cum arată scoala ideală? Este clar că, între ceea ce ne dorim noi, ca părinți, și ceea ce produce școala în acest moment, există o distanță enormă.

Cu toate astea, copiii merg zilnic la școală și învață să fie… învechiți și cu memoria sub presiune? Cine decide asta?

DESCARCĂ RAPORTUL STUDIULUI AICI.

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

American Alternative School / AmSchool – gimnaziu (clasele 6-8) și liceu (clasele 9-12) – este alternativa la sistemul clasic de educație, singura școală ”flipped education” din București. AmSchool aduce în România cel mai modern model de educație din lume fundamentat pe o curricula pragmatică americană.

Te invităm la una dintre Prezentările AmSchool – KEO pentru a descoperi o școală de concepție nouă.

www.AmSchool.ro / ”O școală normală la cap.

 

Success Academy este cel mai puternic și coerent program multianual de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți (11-18 ani) din România. Creată pe modelul academiilor de corporație, Success Academy este o școală în paralel cu școala clasică, 100% pragmatică, al cărei scop este formarea abilităților de viață și profesionale. Anual, peste 500 de copii învață să fie mai buni.

Te invităm la o Sesiune DEMO pentru a descoperi modul de lucru și rezultatele Success Academy.

www.SuccessAcademy.ro / ”Facem ce școala nu face.

Solicită prezentarea AmSchool

Completează Formularul de contact și unul dintre consultanții noștri îți va trimite Prezentarea completă AmSchool.

Solicită prezentarea

Informații de contact

American Alternative School

+40-771-083-656
contact@amschool.ro

Luni – Vineri – 9:00A.M. – 6:00P.M.

Social Info

Contact

Suntem în perioada de înscrieri pentru anul școlar 2024-2025. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm să completați formularul de contact sau să ne dați un telefon la 0771.083.656 (Cristina Manoliu - Admissions Coordinator).