Metode

O întreagă echipă pentru succesul tinerilor noștri

”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

Acesta este primul nostru Principiu. Nu există copii care nu vor să învețe. Există metode greșit aplicate și/sau instructori neimplicați. De aceea am format o echipă completă care să asigure succesul tuturor studenților noștri.

Profesori = sunt americani nativi, rolul lor este de a răspunde întrebărilor de după curs și de a face evaluări efortul

Tutori = rolul tutorilor este de a explica conceptele până când sunt înțelese pe deplin. Tutorii susțin învățarea cu tot ceea ce este necesar pentru a satisface nevoile tinerilor.

Traineri = rolul trainerilor este de a antrena noi abilități, de a dezvolta noi atitudini față de succes și de a menține motivația copiilor. Ei desfășoară programe de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat.

Mentorii = poate fi oricare dintre ceri de mai sus în funcție de afinitățile copiilor, rolul lor este de a inspira studenții AmSchool, de a le oferi viziunea și atitudinea potrivită pentru reușita academică.

Consilierii educaționali și de carieră = specialiști în educație și învățare, rolul lor este să observe și să evalueze stilurile de învățare ale copiilor, de a-i testa și orienta în carieră. Consilierul este șeful echipei de asistență și depune toate eforturile necesare în beneficiul personal al studentului.

Majors

Lucrăm cu Majors încă din liceu. Fiind în strânsă legătură cu opțiunile lor de învățământ superior și de carieră, am introdus în conceptul de Majors în liceu, ca o declarație publică personală a intențiilor academice ale studenților luând în calcul propriile lor interese. Știm, unui student poate să-i placă anumite cursuri și să nu-i placă altele. Este normal. Nu există copii extraordinari la toate materiile.

Simplu spus, un Major constă într-o anumită suită de cursuri care îl conduce pe student spre un anumit domeniu de studiu și, ulterior, de activitate. Dar, este mult mai mult decât un set de cursuri. Un Major este o decizie importantă de viață. Studenții au posibilitatea să testeze și să aleagă ce le place să învețe și să facă. Îi însoțim pe studenții noștri să-și găsească Majors-urile începând cu anul 1 de liceu. Și, poate că unii nu le vor găsi nici în clasa a 10-a. Ținta noastră este să găsim adevărate Majors până la finalul clasei a 11-a.

Cei mai mulți părinți sunt îngrijorați de incapacitatea tinerilor în a-și descoperi propriul drum în carieră. Dar, dacă ne gândim puțin la asta, înțelegem că este normal să nu poată decide. Este foarte dificil pentru un tânăr să aleagă dintre sute de opțiuni despre care nu știe nimic. Și nouă, ca adulți, ne-ar fi și greu.

Alegerea unei cariere este un proces larg, nu un moment decizional. De aceea, în AmSchool punem un accent deosebit pe autocunoaștere, feedback continuu din partea personalului de învățare, consiliere în carieră, observarea tendințelor personale, testarea în carieră și, desigur, alegerea Major-urilor. Împreună, acestea fac procesul mai conștient și mai ușor de parcurs.

Procesul de învățare

Strategiile ”push” de învățare sunt învechite în toată lumea și și-au dovedit ineficiența pe copiii zilelor noastre. Strategia ”push” înseamnă că profesorul conduce autoritar procesul de învățare al copilului, îî spune ce să învețe și îl obligă să facă acest lucru. În AmSchool strategia de învățare este una ”pull”. Elevul se află real în centrul procesului educațional și noi trebuie să răspundem îmediat nevoilor sale specifice de învățare.

Strategia ”pull” înseamnă o relație partenerială cu profesorul. Elevul este responsabil pentru învățarea sa și solicită ajutor atunci când are nevoie. Rolul profesorului este acela de a răspunde cerințelor cursantului.

Fiecare copil învață și menține învățarea dacă se află în contextul potrivit de învățare. Elevii noștri își asumă responsabilitatea învățării lor. Iată procesul de învățare în AmSchool.

 • Subiect: temele de studiu sunt bine definite, au obiective și termene de finalizare
 • Descoperire: studentul încearcă să înțeleagă conceptele printr-un efort individual
 • Plan: studentul planifică ce are de făcut pentru a finaliza subiectul de studiu
 • Tutorul acompaniază studentul în procesul de înțelegere a subiectului
 • Lucru: studentul lucrează individual sau în grup pe subiectul de studiu
 • Notițe: studentul își ia notițe în legătură cu înțelegerea subiectului și își organizează informația
 • Portofoliu: studentul își pregătește un portofoliu (prezentare, articol, eseu, colaj, etc.) care dovedește înțelegerea subiectului
 • Reflectare: studentul reflectează la subiect împreună cu colegii pe formatul de clasă propus de tutor

Solicită prezentarea AmSchool

Completează Formularul de contact și unul dintre consultanții noștri îți va trimite Prezentarea completă AmSchool.

Solicită prezentarea

Informații de contact

American Alternative School

+40-771-083-656
contact@amschool.ro

Luni – Vineri – 9:00A.M. – 6:00P.M.

Social Info

Contact

Beneficii
Dezvoltare personală
Drumul tău
Antreprenoriat

De ce să alegi AmSchool?

 1. un tip de școală total diferită
 2. cursuri acreditate și diplome recunoscute internațional
 3. focus pe gândirea critică
 4. focus on Dezvoltare Personală, Leadership & Antreprenoriat
 5. subiecte de studiu pragmatice
 6. grupuri mici/ clusters (maxim 3-5 colegi)
 7. spații de învățare adaptate nevoilor studenților
 8. o echipă completă de sprijin la dispoziția tinerilor (profesori, tutori, traineri, coach-i, mentori, consilieri)
 9. proces de învățare interactiv
 10. orientare în carieră

Dezvoltare personală

Nu credem că un copil se definește doar prin conceptele pe care le memorează. Credem că, dincolo de a ști, dezvoltarea abilităților este esențială. Credem în dezvoltarea de aptitudini utile, din viața reală. De aceea, programul Succes Academy, cel mai puternic și transformativ program de dezvoltare personală din România, este parte din AmSchool.

Vom începe o călătorie a descoperirii de sine. Vom lucra la stabilirea obiectivelor, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, gândire critică, prezentări, vorbire publică, argumentare și dezbateri, creativitate, comunicare și relații, consolidarea încrederii, dezvoltarea talentelor, conducerea unei echipe, pornirea și conducerea unui proiect și mai multe alte subiecte. Acest lucru îi va ajuta pe tineri să reușească în situații reale de viață.

AmSchool este singura școală din România care îi ajută pe tineri să își atingă potențialul. AmSchool este o experiență pe care orice copil sau adolescent își dorește să o aibă.

Drumul tău

În AmSchool respectăm și încurajăm drumul în carieră și viață al fiecărui student. Îi susținem pe tineri să își găsească vocația pe baza abilităților și intereselor lor. 

Pentru că oamenii sunt diferiți și au interese și abilități diferite, credem în educația personalizată. Sistemele de educație ”mamut”, prin cerințele lor generalizate, își propun să creeze tipare identice de personalitate. Acestea au fost utile în epocile trecute. Dar, astăzi, mai mult ca oricând, valoarea personală vine din diferențierea față de ceilalți, din talentul personal, din experiențele proprii. De aceea, vechile sisteme nu mai sunt de actualitate.

Un sistem educațional actual este unul care pune în valoare talentul și unicitatea copilului și știe să i le stimuleze.

Noi credem în fiecare dintre tinerii noștri.

Antreprenoriat

Credem în antreprenoriat ca stare a minții pentru noile generații de tineri. Indiferent de traseul academic, antreprenoriatul este un plus pentru educația copiilor și tinerilor din România. Poate fi medic, avocat, om de știință sau să aibă orice altă profesie din lume, antreprenoriatul îl ajută să știe cum să pună pe piață tot ceea ce este, știe și poate să facă.

Antreprenoriatul nu înseamnă doar câștig de bani. Înseamnă curaj și responsabilitate pentru a oferi o viață mai bună pentru angajați și familiile lor. Toate societățile avansate au fost construite pe abilitățile antreprenoriale ale tinerilor. De aceea, în AmSchool, alegem să formăm abilități antreprenoriale.

De ce să studiezi la AmSchool?

În primul rând, traseul academic al tinerilor înscriși este unul ”customizat” în funcție de interesele și talentul copiilor. Programul de studiu include cursuri de bază (nu sunt opționale), cursuri elective (la alegere în funcție de traseul academic dorit), cursuri de limba/istoria/geografia României și cursuri de dezvoltare personală.

În al doilea rând, AmSchool este o ”altfel de școală”. De la formatul spațiilor de studiu care să corespundă nevoilor de învățare ale copiilor (și nu invers, copilul să se adapteze la spațiul de învățare), la relația deschisă și apropiată cu staff-ul educațional, la focusul pe stimularea inteligențelor multiple și nu doar a memorării ”pe de rost”, AmSchool îți propune o experiență unică în România. Am  adaptat tot procesul educațional la nevoile copiilor cu scopul de a-i pregăti pentru a fi acceptați la universitățile pe care și le doresc.

Ani de zile ai fost învățat că trebuie să iei BAC-ul pentru a avea succes. În fapt, există numeroase alte căi prin care poți ajunge să studiezi la cele mai prestigioase universități din lume.

Suntem în perioada de înscrieri pentru anul școlar 2024-2025. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm să completați formularul de contact sau să ne dați un telefon la 0771.083.656 (Cristina Manoliu - Admissions Coordinator).