Cum pregătim fiecare student să cucerească lumea?

Am pornit la drum acum mai bine de 5 ani cu proiectul Success Academy, școală privată de leadership și antreprenoriat pentru copii și adoescenți. Am pornit de la ideea că vrem să schimbăm percepția și stilul de educație în România, să facem ce școala nu face, adică să ne adaptăm prezentului, dar mai ales viitorului, să pregătim tinerii pentru anii 2030. Dintre tinerii pe care i-am pregătit de-a lungul timpului tot mai mulți au ales să studieze în străinătate (și în prealabil să opteze pentru bacalaureatul internațional în locul celui din sistemul românesc), iar nevoia de pregătire și consiliere adecvate au devenit o parte importantă a vieții lor, dar și a școlii noastre.

Datorită succesului tinerilor noștri și cererilor venite chiar din partea lor și a părinților lor, în prezent pornim proiectul de Gimnaziu (clasele 6-8) și Liceu (clasele 9-12) cu recunoaștere internațională. Noi ne referim la “o școală normală la cap” care susține și dezvoltă talentul, care apreciază unicitatea fiecărui copil și pune accent pe utilizarea gândirii critice și mai puțin pe memorare.

Cursurile AmSchool sunt acreditate internațional de către cele mai prestigioase instituții globale de acreditare precum Cognia și College Board. În plus, cursurile sunt acreditate si de National Honor Society și NCAA, iar diplomele obținute la AmSchool sunt alternativa ideală în comparație cu cele obținute în sistemul românesc de educație.

Promisiunea noastră este să îi pregătim zi de zi pe tineri pe baza unui model de educație actual și pragmatic astfel încât să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional care să le permită accesul la cele mai importante universități din lume. Aceasta este promisiunea AmSchool.

Fără prejudecăți, pregătiți pentru lumea largă

Chiar din primii ani de viață, mintea copiilor va începe să categorizeze informația pentru a o putea accesa și înțelege mai ușor, iar acest proces avansează și devine tot mai complex și amănunțit. Categoriile devin mai specifice și apar chiar și categorii ale categoriilor, care sunt folosite pentru a ne crea un sistem de referire la anumite tipuri de informație. Prin experiență directă sau indirectă, un tânăr învață cum să fie mai pregătit pentru oamenii și situațiile cu care se va confrunta în viitor, determinându-se pe sine să ia decizii eficiente și rapide. Nu întotdeauna, însă, modul de referință se aplică în toate situațiile sau contextele. Este important ca tinerii să înțeleagă din timp faptul că dacă vor merge destul de departe, vor exista oameni cu baze culturale și cognitive diferite, unde nu se vor putea purta și înțelege așa cum sunt obișnuiți acasă; și totuși se poate găsi mereu un element care să lege două persoane din locuri diferite.

Nu toți vecinii ne vor fi asemenea și nici toți străinii ne vor fi diferiți.

Mindset pentru a construi / a se reinventa de la zero

Vrem să arătăm tinerilor și să conștientizeze că a începe ceva de la zero este perfect normal și nimeni nu e perfect din prima. Deoarece trăim într-o lume în care rata de creare a noului accelerează exponențial, cei tineri vor trebui să fie pregătiți nu de puține ori să învețe despre lucruri nemaiauzite și chiar să le folosească aplicat într-un timp foarte scurt. Pentru foarte mulți, acest lucru poate fi intimidant, fiindu-ne mult mai confortabil tuturor să folosim cunoștințele și rețelele logice, patern-urile pe care le avem deja.

Totuși, lumea îi valorifică foarte mult pe cei care se adaptează rapid.

Cei tineri trebuie să știe că este în regulă să nu știe mereu totul și că le va fi foarte ușor să învețe orice își propun. Un subiect necunoscut trebuie văzut ca un nou pilon în creșterea individuală și cunoașterea personală. Odată ce tinerii înțeleg că învățarea adecvată nu are ca scop doar memorarea ci e prilejul de a descoperi un mod de introspecție și cunoaștere a propriului loc în lume, ei vor fi pregătiți pentru viitor.

Cultivăm curiozitatea. “De ce?” este întrebarea noastră preferată

Un om de știință de succes și fericit este un copil ce nu și-a pierdut niciodată curiozitatea. Curiozitatea rămâne aprinsă în noi toți tot timpul vieții, însă uneori este limitată sau amendată chiar de școală, fapt ce ne poate trunchia curiozitatea pe tot parcursul vieții. Ideea de a ști câte nu știm de fapt ne face mai umili, mai buni cu ceilalți și mai pregătiți pentru a înfrunta viitorul.

Cultivăm cunoașterea de sine și încrederea de sine

Ne trebuie mereu o bază de siguranță, un liman în care să ne putem retrage. Uneori, viața lovește mai tare decât putem noi să o înfruntăm Sau poate într-un moment în care suntem departe de casă și de cei dragi, apare îndoiala de sine, frica și ezitarea. În aceste momente, cu toții trebuie să revenim mental la un spațiu sigur și din care ne putem planifica înfruntarea lumii.

Când un tânăr începe să cunoască cu adevărat lumea de dincolo de casă, este foarte important să fie sigur pe sine, să-și cunoască abilitățile, punctele forte și limitele. Cunoașterea de sine vine de fiecare dată cu experiențe noi. Tinerii se întreabă: ,,Cum am reacționat și ce am gândit în acel moment?”. Astfel, vor fi pregătiți să abordeze pe oricine vor întâlni cu prietenie, deschidere și siguranță.

Luăm parte la schimbarea lumii

Îi creștem pe tinerii noștri la AmSchool conștienți că procesul de schimbare în lume este unul la care cu toții luăm parte. Să vrei succes și fericire de tânăr sunt lucruri minunate și efortul depus pentru aceste scopuri este foarte apreciat. Lumea în care trăim astăzi este rezultatul a mii de ani de efort comun iar o parte din responsabilitatea și misiunea noastră ar trebui legată de binele celorlalți.

Inițiem comunicarea

Credem în comunicare. Nu ne deranjează tinerii care vorbesc mult, care pun întrebări și caută neîncetat răspunsuri. Nu ne sperie faptul că sunt curioși și că poate câteodată sunt zgomotoși. Sau că pot fi geniali. Pe de altă parte, credem că nu trebuie să ne raportăm și să ne limităm doar la comunicarea în română. Este obligatoriu în prezent să cunoaștem, pe lângă ENGLEZĂ cel puțin încă o limbă de circulație internațională. Suntem noi, toți tinerii, cetățeni ai unei lumi ce pentru noi nu mai are granițe și îngrădire.

Comunicăm verbal și nonverbal, desigur. Continuu. Cu folos. Cu sens. În engleză. În română. 

Vrem să îi învățăm toleranța, altruismul, susținerea, deschiderea, prietenia, aprecierea, pasiunea, recunoașterea, determinarea, flexibilitatea. Dar mai sunt multe, multe alte aspecte în formarea personalităților, construirea mentalităților și dezvoltarea abilităților.

Noi suntem gata să-î creștem pe juniori și pe liceeni, și să-i învățăm! La AmSchool.

Te invităm pe AmSchool pentru a găsi detalii despre cursurile de Gimnaziu & Liceu, ce sunt acreditate internațional de către cele mai prestigioase instituții globale de acreditare precum Cognia și College Board. În plus, cursurile sunt acreditate și de National Honor Society și NCAA.  Înscrie-te la unul dintre Evenimentele AmSchool pentru a afla toate detaliile cu privire la programul de studiu.

Pentru a fi în contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii AmSchool de pe Facebook!

Solicită prezentarea AmSchool

Completează Formularul de contact și unul dintre consultanții noștri îți va trimite Prezentarea completă AmSchool.

Solicită prezentarea

Informații de contact

American Alternative School

+40-746-097-685
contact@amschool.ro

Luni – Vineri – 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Contact

AmSchool se implică activ în protejarea sănătății și siguranței copiilor și adolescenților, a familiilor lor, a întregului personal și a comunității în general. Înțelegem că mulți dintre Dumneavoastră sunteți preocupați de expansiunea COVID-19. Am creat această pagină pentru a împărtăși informații și resurse importante. Urmărim comunicatele guvernamentale și ne aliniem 100% măsurilor de combatere a pandemiei.

Ce ar trebui să faceți.

  • Rămâneți informați din surse oficiele cu privire la ultimele evoluții ale pandemiei - vizitați stirioficiale.ro pentru detalii.
  • Practicați măsurile de prevenire a bolii: purtați masca de protecție, spălați-vă frecvent mâinile, evitați să vă atingeți fața și dezinfectați suprafețele pe care le utilizați frecvent, cum ar fi blaturile, laptop-urile/PC-urile și telefonul.
  • Aceasta este o situație aflată în evoluție și facem tot posibilul să vă menținem informați pe măsură ce actualizările devin disponibile. Școala noastră respectă măsurile Guvernului privind funcționarea școlilor în timpul pandemiei COVID-19.
  • IMPORTANT
  1. În acest moment nu ne aflăm în poziția de a închide activitatea sau de a suspenda cursurile.
  2. În cazul puțin probabil în care se va sista orice activitate în România, doar programul ONSITE ar putea să fie afectat. Suntem 100% pregătiți să mutăm cursurile, pe durata perioadei critice, pe platforme online profesionale astfel încât studenții să nu aibă de suferit. Personalul AmSchool este pregătit în totalitate să livreze cursurile în mediul online. AmSchool va continua să livreze programul de studiu ca și când nimic nu s-a întâmplat.
  3. Bineînțeles, în cazul mutării cursurilor în mediul online, vom modifica programul zilnic. Nu credem că este productiv ca tinerii să stea în fața ecranelor, fără pauze, mai mult de 2 ore.